KUINKA WEBHOSTING TOIMII

Miten web-hosting toimii

Web hosting on pohja, jolle ihmiset tallentavat verkkosivustojensa tietoja. Voit ajatella sitä kuin taloa, johon talletat kaikkia tidostoja

Usein termi “web hosting” viittaa yritykseen, joka vuokraa heidän palvelimiaan, joille tallennetaan verkkosivujen tietoja, jotta muut käyttäjät voivat käyttää nähdä verkkosivusi. Voit lukea myös kuinka web-hosting saadaan toimintaan ja kuinka yhdistät sen domainiisi Auroran web-hosting -blogista. (https://espoonaurora.net/hostingpalvelu-nettisivuille/)

Web hosting ja datakeskukset: Eivätkö ne ole sama asia? Termi “web hosting” viittaa yleensä palvelimeen, joka isännöi verkkosivustoasi. Tietokeskukset taas viittaavat yleensä palvelimen säilytystilaan. Tietokeskus voi olla huoneessa, talossa tai erittäin suuressa rakennuksessa, joka on varustettu valmiustilassa olevilla generaattoreilla, ilman tarpeettomia tietoliikenneyhteyksiä.

Erilaiset ​​web-hosting-ominaisuudet selitettynä: Yleensä on olemassa neljä erilaista palvelinta: Jaettu, Virtual Private Server (VPS), Dedicated ja Cloud Hosting. Vaikka kaikentyyppiset palvelimet toimivat sivustosi tallennuskeskuksena, ne eroavat toisistaan ​​siinä, kuinka paljon tallennuskapasiteettia, valvontaa, teknistä apua, palvelimen nopeutta ja luotettavuutta tarvitaan.

Tarkastelemme seuraavaksi tärkeimpiä eroja jaettujen ja VPS:n välillä.

Jaettu hosting
Mikä on Jaettu hosting? Jaetussa palvelimessa sivusto sijoitetaan samalle palvelimelle kuin monet muut sivustot. Muita sivustoja voi olla vaihtelevasti muutamasta sadasta tuhansiin. Tyypillisesti kaikki verkkotunnukset jakavat resurssit, kuten RAM-muistin ja suorittimen tehon. Koska kustannukset ovat erittäin alhaiset, useimmat verkkosivustot, joilla on kohtuullisen pienet liikennetasot, käyttävät jaettua-hostingia.

Haitat – Ei reittittiimen käyttöä, rajoitettu kyky käsitellä suuria liikennetasoja, muut sivustot voivat vaikuttaa saman palvelimen suorituskykyyn. Mitä tämä maksaa? – Enintään 6 euroa rekisteröinnin yhteydessä.

Virtual Private Server (VPS) -palvelin.
Mikä on VPS Hosting? Virtual Private Server hostingissa osilla palvelimia on virtuaalisia palvelimia, jossa jokaista sivustoa isännöidään omalla, erillisellä palvelimella. Käyttäjät voivat käyttää omaa virtuaalitilaansa ja suojata hostingympäristöä paremmin tämän tyyppisellä palvelulla.

Kenelle? Web-sivustoille, jotka tarvitsevat parempaa valvontaa palvelintasolla, mutta eivät halua sijoittaa omaan palvelimeen. Haitat – Rajallinen kyky käsitellä suuria liikennetasoja, Palvelimella olevat muut sivustot voivat silti vaikuttaa sivustosi tehokkuuteen. Kuinka paljon maksaa? – 20€ – 60€ / kk; lisäkustannuksia voi syntyä heille, jotka tarvitsevat ylimääräisen palvelimen. Suositus: inmotion Hosting