OLE VAROVAINEN “KILPAILUTA SÄHKÖ” SIVUJEN KANSSA

Varo tiettyjä kilpailuta-sähkö-sivuja

Olen internetissä tavannut pariin otteeseen sivuja, jotka lupaavat kilpailuttaa sähköni ilman lisäkuluja. Suuret otsikot mainostavat “Kilpailuta Sähkö!”. (linkki vie hyvään esimerkkiin). Mutta näiden sivujen seasta on tullut esille myös vähän huijauksen oloisia sivuja. En halua linkittää niihin täältä, jotta ne pysyvät anonyyminä, mutta löydät varmasti ne jos etsit.

Kilpailuta sähkö – onko kyseessä oikeasti kilpailutus?

Joillain aiheen nettisivuilla kun täyttää lomakkeen ja odottaa useampaa vaihtoehtoa, lopputuloksena saa vain yhden. Yhdessäkin tapauksessa tutkin vähän sivun omistajan taustoja ja yllätyin. Sivun omistaja lupaa kilpailuttaa sähkön sivullaan, mutta todellisuudessa ohjaa vierailijan vain omistamansa sähköntarjoajan tarjoukseen, eikä edes anna muita vaihtoehtoja kuluttajalle. Tämä ei mielestäni vaikuta sähkön kilpailuttamiselta.

Miten välttää tälläistä sähkön kilpailutusta?

Hyvä tapa välttää tämän kaltaista sähkön kilpailutusta on esimerkiksi mennä ensimmäisen kappaleen linkin kaltaiselle sivulle, jossa on puolueettomasti vertailtu eri sähköntarjoajien tarjouksia. Sieltä voi sitten omalla järjellä valita paras vaihtoehto sähkölleensä ja tehdä sopimus sähköntarjoajan sivuilla.

Toivottavasti tekstistä oli apua, vaikka vähän lyhyenpuoleiseksi jäikin! Kiitos mielenkiinnostanne!