PUIDEN KAATAMINEN TONTILTA ON NYT HELPPOA

PUIDEN KAATAMINEN TONTILTA ON NYT HELPPOA

Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston ohjeen ”Puiden kaataminen tonteilta” mukaan tontilta voi kaataa puita ilman rakennusvalvonnan lupaa, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

  • enintään viisi kappaletta ja tontille jää vielä puita
  • asemakaavassa ei ole puita koskevia suojelumääräyksiä
  • puut eivät kasva sellaisella tontin osalla, jossa asemakaavan mukaan tulee olla puita
  • muut eivät ole maisemallisesti merkittäviä
  • rajalla kasvavien puiden kaatamiseen saadaan naapurin suostumus.

Kaataminen on ammattilaisen työtä

Kuka puut sitten osaa parhaiten kaataa? Uudenmaan puu ja piha Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Visuri on kaatanut puita sekä karsinut niitä taloyhtiöille jo yli 10 vuoden ajan. Heidän lisäksi alan ammattilaisia löydät täältä: puunkaato Helsinki.

Teemme töitä taloyhtiöasiakkaille ympäri vuoden. Kiipeilykokemus on olennainen osa työtä koska puihin täytyy aina kiivetä. Tähän on tottunut vuosien varrella vaikka ensimmäisillä kerroilla tuntui huteralta puun latvassa, naurahtaa Tuomas.

Visurin mukaan vuodenajalla ei ole merkitystä työn tekemisen osalta. – Mieluummin teen työtä pienellä pakkasella kuin kovassa helteessä, toteaa hän. Kova pakkanen onkin ainoa rajoittava tekijä työn kannalta. Kun pakkasta on 25 astetta tai enemmän, tuppaavat sahat ja muut laitteet piiputtamaan, kertoo Tuomas.

Kuvassa pihalla olleen männyn kaataminen vei aikaa roskien poiskuljettamiseíneen vain kuusi tuntia ja taloyhtiö sai sivutuotteena takkapuita moneksi vuodeksi eteenpäin.

Taloyhtiölle tuli takkapuita useaksi vuodeksi eteenpäin.

Taloyhtiölle tuli takkapuita useaksi vuodeksi eteenpäin.